Curses del campionat

Vertical d'Ogassa

dissabte, 24 març, 2018

El kilòmetre Vertical uneix la població d’Ogassa (920 m) amb el cim del puig estela (2013m), té un recorregut de 4.75 km. i un desnivell de 1100 metres, motiu pel qual el converteix en exigent, dur i selectiu.

Distancia: 
3,7km
Desnivell positiu: 
1.080

Vall de Ribes Vertical XS

diumenge, 8 abril, 2018

La VertikalXS ressegueix la clàssica ascensió al Taga, cim emblemàtic del Pre-Pirineu Oriental Català. Passarem per diferents fortins de la Guerra Civil, vigies permanents de la història i la vida d'aquestes valls.

El circuit és física i mentalment dur; primer sector dret, exigent i boscós, on haurem de regular les forces; el sector mig és més planer, o menys dret segons es miri,  ens convida a córrer fins sortir del bosc i arribar als Prats de Conivella. El darrer sector torna a posar-se dret i fer-nos treure el màxim de nosaltres mateixos a les dures rampes de prat alpí fins a divisar la creu del cim. Des dels seus 2040m divisarem mitja Catalunya, des de les serralades i planes d'interior, al Cadí i el Pirineu Oriental. Un plaer pels sentits!

Distancia: 
4,6km
Desnivell positiu: 
1.080m

L'Esquella Vertical

dissabte, 28 abril, 2018

L'Esquella és molt més que una cursa de muntanya. És compartir la passió que sentim per la natura. És amistat, rauxa, solidaritat i esforç. És competir i passar-nos-ho bé alhora. És una crida que llancem al món per ajudar a fer-lo millor... És un somni que tu fas realitat!!!

Buscant un perfil de corredors diferents, però que comparteixin la mateixa passió per la festa i la muntanya, vam intentar buscar un recorregut el més exigent i directe possible cap a la muntanya que vigila les esquenes del poble de Pardines, el Puig Cerverís. Un cim de 2208m d'altura, que a banda de tenir unes vistes espectaculars, es un símbol important per la gent del poble, juntament amb el Tos, o més conegut pels pardinencs i pardinenques com "La Bandera", que també deixaran enrere els participants abans de fer cim.

Sortida des de la terrassa de Can Manel, els corredors enfilen pels empinats carrers de Pardines per sortir de la civilització i en no més de 3,4km poder creuar l'arc i tocar l'Esquella ​​del Cerverís. Prats, corriols recuperats de fa molts anys, recs, cordes, grimpades i pins caiguts, son alguns dels obstacles que han de superar els corredors. Això si, sempre amb el suport dels controls i el públic, que del primer fins a l'últim, animen als corredors i els treuen aquelles forces per aconseguir el màxim d'ells mateixos.

Distancia: 
3,5km
Desnivell positiu: 
1.000m

Batega al bac Vertical

dissabte, 19 maig, 2018

La Batega el bac Vertical és un kilòmetre vertical explosiu ideal per aquells corredors amb més potència. La cursa transcorre per un entorn protegit, per dins del bosc enfilant sempre la via més directe, passant per llocs llocs històrics, amb vistes espectaculars des de la meta del Puigmal, Montserrat o el Pedraforca.

La prova consisteix en coronar el cim de La Covil (2.003m) des del Molí de Can Coll per la via més ràpida i directe possible.

El recorregut te una distancia de 3,5 km amb un desnivell acumulat positiu de 800m.

Distancia: 
3,5km
Desnivell positiu: 
800m

Olla Vertical

dissabte, 9 juny, 2018

L’Olla Vertical és una prova germana de la Clàssica Olla de Núria que neix l’any 2016 i que s’està consolidant dins del calendari de curses verticals.

Nou recorregut: Sortint des del Santuari de Núria (1960m) i fent cim al punt més alt de la vall, el Puigmal (2909m). 3,78kms i 986m de desnivell positiu que els separen. Pocs Kilòmetres i molts metres de desnivell auguren una vertical amb fortes emocions!

Un nou traçat que no us deixarà indiferents!

Distancia: 
3,8km
Desnivell positiu: 
990m