L'Esquella Vertical

dissabte, 28 abril, 2018

L'Esquella és molt més que una cursa de muntanya. És compartir la passió que sentim per la natura. És amistat, rauxa, solidaritat i esforç. És competir i passar-nos-ho bé alhora. És una crida que llancem al món per ajudar a fer-lo millor... És un somni que tu fas realitat!!!

Buscant un perfil de corredors diferents, però que comparteixin la mateixa passió per la festa i la muntanya, vam intentar buscar un recorregut el més exigent i directe possible cap a la muntanya que vigila les esquenes del poble de Pardines, el Puig Cerverís. Un cim de 2208m d'altura, que a banda de tenir unes vistes espectaculars, es un símbol important per la gent del poble, juntament amb el Tos, o més conegut pels pardinencs i pardinenques com "La Bandera", que també deixaran enrere els participants abans de fer cim.

Sortida des de la terrassa de Can Manel, els corredors enfilen pels empinats carrers de Pardines per sortir de la civilització i en no més de 3,4km poder creuar l'arc i tocar l'Esquella ​​del Cerverís. Prats, corriols recuperats de fa molts anys, recs, cordes, grimpades i pins caiguts, son alguns dels obstacles que han de superar els corredors. Això si, sempre amb el suport dels controls i el públic, que del primer fins a l'últim, animen als corredors i els treuen aquelles forces per aconseguir el màxim d'ells mateixos.

Distancia: 
3,5km
Desnivell positiu: 
1.000m